islamisering

‘Er uitgestuurd bij maatschappijleer omdat ik kritiek op islam en vluchtelingen had’

“Hallo redactie van TPO,

Nadat ik er gister was uitgestuurd bij het vak maatschappijleer omdat ik simpelweg kritiek op de islam en op vluchtelingen had, was ik vandaag niet meer welkom in de les.

Bij de les van gisteren hadden we een discussie over het achterlaten van cultuur door de vluchteling, waarbij ik mijn mening sterk uitte omdat ik me zorgen maakte om de antisemitische en homofobe aspecten van de islamitische cultuur, die veel vluchtelingen meebrengen vanuit hun thuisland. Onze leraar maatschappijleer/conrector trok het niet langer en stuurde mij eruit bij het eerste woord wat ik tijdens zijn uitleg zei. Ik werd er samen met een andere leerling uitgestuurd die bekend staat als een vervelende leerling die veel schreeuwt.

Nadat hij ons eruit had gestuurd praatte hij minuten lang met onze medeleerlingen over hoe vervelend wij zijn en probeerde hij onze medeleerlingen tegen ons op te zetten. Een jongen uit mijn klas mag mij niet omdat ik ‘Alt-Right’ ben.

Vandaag (ik schrijf deze brief inplaats van de les maatschappelijleer) ben ik er na één seconde samen met de andere leerling eruit gestuurd. De leraar zei dat hij ons niet meer in zijn les wilde hebben.

Van deze leraar weet ik dat hij GroenLinks-lid is en dus daarom zeer politiek vooringenomen. Hij is tevens conrector van onze school en vanwege die reden kan ik ook niet met de conrector over dit probleem praten. De rectrix houdt zich totaal niet bezig met de leerlingen, niemand weet wie ze is, en ze is politiek actief geweest voor D66. Hogerop hulp zoeken is vrijwel zinloos.

Deze leraar heeft vaak genoeg naar mij gescholden: “Houd je bek” of “tyf op” gebruikt hij om mij aan te spreken als hij wil dat ik zwijg of dat ik de klas verlaat. Hij noemt me ook “reaguurder” en heeft duidelijk een mening over “andersdenkenden”.

Ik maak me zorgen over de situatie op Nederlandse VWO-scholen en met name mijn school X in X [school in kwestie bij TPO-redactie bekend, red]. Vrijwel alle leraren zijn links en verbergen dat ook niet. Natuurlijk mogen leraren een mening hebben maar ik vind niet dat ze deze mening moeten indoctrineren op scholen in Nederland.

Op onze school werd na de verkiezingen enorm agressief gereageerd op de verkiezingswinst. Één leraar tekende een Hitlersnor op het portret van Trump en onze geschiedenislerares heeft lessen lopen jammeren over hoe erg het wel niet was.

Maar het bleef niet bij deze indoctrinatie. Door het eruit sturen van mij is mijn mening ook verdwenen uit de les. Mijn “foute” mening was niet meer welkom. Door deze selectie op meningen en door het opdringen van politieke correctheid heb ik besloten (ook omdat ik door het wegsturen een tussenuurtje heb) om deze brief te schrijven. Ik maak me net als vele anderen zorgen om deze situaties op scholen!

Met vriendelijke groet,

Naam bij redactie bekend.”

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.