vs

Ze wisten het allemaal

En ze weten het nog steeds.

Lees dit hele ding. Het is belangrijk:

14 november, 8:37 uur, mijn telefoon gaat. Ik neem mijn nummerherkenning dubbel en realiseer me wie er belt. Ik haal diep adem en neem de telefoon op. De volgende 30 minuten en 32 seconden zou een gesprek zijn dat ronduit surrealistisch zou zijn.

Mijn gesprek met senator Ron Johnson was er een waarover ik drie weken lang heb geaarzeld om openlijk te bespreken. Als voormalig voorzitter van de Brown County Republikeinse Partij heb ik mensen die ik diep respecteer die nog steeds lid zijn van de partij. Er zijn veel gekozen functionarissen die ik als vrienden beschouw en ik wil geen reden geven om twee keer na te denken over welk gesprek we ook voeren. Bovendien wilde ik niet dat mijn familie een doelwit zou worden, vooral niet nu mijn vrouw nog geen kind had gekregen. Maar gezien wat er werd besproken en gezien de oorlog die leiders van de GOP zoals senator Johnson voeren op de fundamenten van onze democratie, kon ik niet langer zwijgen.

De TL; DR van de oproep was deze: senator Johnson weet dat Joe Biden een vrije en eerlijke verkiezing heeft gewonnen. Hij weigert het publiekelijk toe te geven en wakkert samenzweringen aan die onze democratie ondermijnen, alleen maar omdat het “politieke zelfmoord” zou zijn om zich tegen Trump te verzetten. Ik vind dit gewetenloos.

Volledige openheid, ik begon onze uitwisseling toen ik senator Johnson op 6 november belde en hem een ​​bericht achterliet. Ik vertelde hem dat ik onder andere de richting wilde bespreken waarin de GOP zich beweegt en mijn hoop dat we enkele van de meer onverdraagzame en samenzweerderige elementen van het Trumpisme achter ons kunnen laten nu de president had verloren. Ik had nooit gedacht dat senator Johnson zou terugbellen, gezien hoe openhartig ik de afgelopen vier jaar ben geweest. Als lokaal gekozen functionaris in 2016 steunde ik en voerde ik campagne voor zijn tegenstander, Russ Feingold. Dit jaar was ik te zien in een advertentie voor Republikeinse kiezers tegen Trump. Toch waren we daar, op 14 november, aan het praten zoals we dat jaren geleden altijd deden.

Ik opende het gesprek met een opmerking over mijn bezorgdheid over het feest. Ik herhaalde dat wat de GOP doet en de richting die het gaat, onhoudbaar is. De GOP is de partij van Donald Trump geworden, en het Trumpisme is de doctrine geworden waarop al het andere is gebouwd; ze zijn een en dezelfde. Senator Johnson sprak over de enorme hoeveelheden mensen die Donald Trump in de partij bracht, van wie velen nooit eerder om politiek hebben gegeven. Hij zei dat “ja, Donald Trump is een klootzak”, maar de stemmen die Trump ontving, vooral in Wisconsin, mogen niet over het hoofd worden gezien. Senator Johnson vertelde hoe Johnson vóór 3 november het hoogste aantal Republikeinse stemmen in de geschiedenis van de staat Wisconsin ontving. Zijn doel bij zijn herverkiezing in 2016 was om 1,5 miljoen stemmen te krijgen. Dat lukte hem niet in 2016, terwijl president Trump dat in 2020 deed, ondanks het verlies. (Het leek niet bij senator Johnson op te komen dat president Trump een massale, grotere opkomst in oppositie tegen hem motiveerde dan hij deed ter ondersteuning.)

Senator Johnson voerde aan dat dat soort bericht van Republikeinse kiezers er een was die hij luid en duidelijk ontving.

In elk gesprek hebben we momenten waarop we terugkijken en wensen dat we iets anders zeiden. Dit is een van die gevallen. Ik wou dat ik de senator eraan had herinnerd dat hij niet alleen een senator is voor de Republikeinen in Wisconsin  , maar een senator voor heel Wisconsin. En hoewel de boodschap van de Republikeinen in Wisconsin sterk was, was de boodschap van Wisconsin zelf veel duidelijker: het was een afwijzing van het Trumpisme, en van de politiek van verdeeldheid en toxiciteit die onze gemeenschappen vergiftigd heeft.

Senator Johnson vroeg me toen of ik ooit naar een Trump-bijeenkomst was geweest. Ik grinnikte en antwoordde dat ik dat niet had gedaan. Hij zei dat ik had moeten gaan, want als ik dat had gedaan, zou ik hebben gezien dat de enige constante tijdens al zijn bijeenkomsten was: “de mensen daar houden absoluut van Amerika.” Ik herinnerde hem eraan dat ik in elke toespraak die ik hield als Republikeinse provincievoorzitter, de aanwezigen vroeg om de Democraten niet langer de ‘vijand’ te noemen. Ik zou zeggen: “Democraten zijn niet de vijand. We houden allebei van ons land en willen er een betere plek van maken. We hebben gewoon verschillende manieren om dat doel te bereiken. ” En ik zei hem: “Ik durf te wedden dat je bij elke bijeenkomst die Bernie Sanders of AOC houdt, een menigte zou zien die net zo veel van Amerika hield.”

Johnson spotte en zei: ‘Absoluut niet. Bernie Sanders en AOC willen ons land fundamenteel veranderen. En je kunt niet van iets houden dat je fundamenteel wilt veranderen. ” Ik was het daar niet mee eens en geloof dat dit een giftige manier is om naar onze politiek te kijken. Maar we gingen verder.

Vervolgens hebben we de verkiezingsresultaten besproken. Ik zei dat ik zowel gefrustreerd als ernstig bezorgd was over hoe de GOP doorgaat met het naar voren brengen van weerlegde complottheorieën over de integriteit van de verkiezingen. Senator Johnson zei dat hij wist en accepteerde dat Joe Biden had gewonnen. Ik vroeg waarom hij dat niet zou zeggen op een moment dat Trump een voorhamer meenam naar het fundament van onze democratie. Senator Johnson antwoordde dat de instellingen van onze democratie sterk genoeg zijn om het hoofd te bieden aan wat er gaande is. Deze reactie schokte me, omdat het suggereerde dat de waarheid uiteindelijk onbelangrijk was en dat senator Johnson wat de president deed beschouwde als het probleem van iemand anders.

Hier gaat het om. Ron Johnson weet dat dit BS is. Omdat hij dat vijf jaar geleden  zei . In 2015 introduceerde hij wetgeving om het overgangsproces te stroomlijnen en  zei hij:  “de vreedzame machtsoverdracht is een van de kenmerken van onze democratie. Het is ook een enorme onderneming die maanden van planning vereist om succesvol te zijn. “

Hier was hij vijf jaar later aan de telefoon en zei dat hij weet dat Biden heeft gewonnen. Maar tegelijkertijd weigeren Biden publiekelijk te  feliciteren  en  zijn overgang in de weg staan .

En sindsdien is de prestatie van senator Johnson nog verder gegaan. Dinsdag kondigde procureur-generaal Bill Barr aan dat hij geen bewijs van fraude had gevonden dat zo hoog zou zijn dat de uitkomst van de verkiezingen zou veranderen. Senator Johnson zei toen dat Barr “bewijs moest tonen” – wat betekent: negatief – en dat hij nog steeds denkt dat “er genoeg openstaande vragen zijn”.

Na het idee te hebben afgewezen dat eerlijk zijn met zijn kiezers over de integriteit van verkiezingen belangrijk was, zei senator Johnson dat hoewel Biden had gewonnen, hij “de slechtste kandidaat voor president in de geschiedenis van het land” was. Hij zei dat Biden strikt won vanwege alle haat tegen Trump die elke dag door de media naar voren werd gebracht. We spraken over organisaties zoals het Lincoln Project en Republikeinse kiezers tegen Trump. Johnson zei dat hij een hekel had aan deze organisaties omdat “ze geldverslindende stukken stront zijn.” Hij zei dat deze organisaties en de media weigerden al het goede dat Trump heeft gedaan te accepteren, “ook al is hij [Trump] een klootzak, hij had gelijk in zoveel dingen.” Hij sprak over zijn ongenoegen over het “politieke establishment”. Hij zei dat hij “eerlijk gezegd niet eens veel om Mitch McConnell geeft,

De senator had het erover dat Trump gelijk had met de First Step Act, met China en met de economie. Hij zei dat Trump zoveel prestaties had, maar dat niemand erover wil praten omdat iedereen zijn lef haat. Hij zei tegen hem dat “het echt gaat om wat goed en fout is”, en in zijn gedachten had Trump gelijk in zoveel dingen. Ik vroeg hem dat als het echt gaat om goed versus fout, waarom roept hij dan niet wat Trump fout doet?

Zijn antwoord: in wezen dat het politieke zelfmoord zou zijn.

Het strekt tot zijn eer dat senator Johnson ongelooflijk hartelijk was. We hadden een respectvol gesprek, ook al waren we het er hartstochtelijk niet mee eens. Hij kwam helemaal niet over als de persoon die je op tv ziet. Hij was niet de afstandelijke, schurende persoonlijkheid die hij aanbrengt als hij Fox gebruikt. Ook tot zijn verdienste bekritiseerde hij zelfs de Republikeinen van Wisconsin omdat ze niet genoeg samenwerkten met de regering-Evers met betrekking tot de COVID-19-crisis die door het Amerikaanse Dairyland raast. (Wat ik ook zou willen dat hij het in het openbaar zou zeggen.)

Onze discussie was grotendeels gebaseerd op de werkelijkheid. (Met als enige uitzondering de bewering van Johnson aan mij dat Joe Biden “Lewy body dementie heeft”.) De senator begrijpt de overwinning van Joe Biden.

Het probleem is dat hij weigert in het openbaar in die realiteit te leven, vanwege politieke overwegingen.

Als ik terugkijk op de ramp die de afgelopen vier jaar zijn geweest, hoop ik dat mijn toespraak de rechters een toestemmingsstructuur geeft om terug te keren naar de wereld van de feiten. U kunt de goede dingen die president Trump deed steunen zonder te liegen over hoe onze verkiezingen door Venezuela werden opgetuigd. Samenzweringen en alternatieve realiteiten zorgen ervoor dat onze samenleving instort. We kunnen niet samen vooruitgaan als we de realiteit privé erkennen en vervolgens in het openbaar leugens uitdelen. Het is al erg genoeg als mensen in de media dit doen. Maar we hebben meer nodig van onze gekozen functionarissen.

Ze zijn in de eerste plaats bedienden. Dienaren niet slechts van één partij, maar van  al  hun kiezers. Ze zijn ons meer verschuldigd.

Het is niet te laat, senator Johnson. Vertel Amerika gewoon wat je me hebt verteld.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.