DELEN
wilders

DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders is woest op Denk vanwege het plan om in de verkiezingscampagne nepadvertenties te zetten waarin de PVV zou beloven Nederland te ’zuiveren’. „Van een ongehoord laag niveau”, reageert Wilders.

U bent zelf ook geen braverik. Waarom vindt u dit opeens zo erg?

U bent zelf ook geen braverik. Waarom vindt u dit opeens zo erg?

„Dat je hard campagne voert tegen elkaar, dat je grove dingen tegen elkaar zegt, ik ben er zelf ook niet vies van, dus daar zal niemand me over horen. Maar doen alsof je een andere partij bent, deugt niet. Ze waren van plan te doen alsof ze de PVV waren, met teksten alsof wij Nederland zouden willen zuiveren. Dat is gewoon gedrag van tuig. Ik kan het niet anders formuleren. Het gaat honderd keer te ver en ik zal kijken wat we er aan kunnen doen.”

Gaat u aangifte doen?

„Ze hebben het uiteindelijk niet gedaan. Iets proberen te doen en het niet doen is niet strafbaar. Maar ik heb wel begrepen dat het testen ervan in heel veel landen te zien is geweest. Ik zal nagaan wie dat heeft gedaan en wie er de opdracht toe heeft gegeven.

Mocht dat inderdaad Denk zijn, dan sluit ik niet uit dat ik aangifte zal doen, wegens smaad, valsheid in geschrifte of wat dan ook.”

U zegt het zelf: u bent ook niet vies van een harde campagne. Zo had u een foto van Alexander Pechtold in een Hamas-demonstratie gefotoshopt. Waarom kan dat wel?

|Dat doe ik met open vizier. Daarom heeft u mij ook, terecht of niet, kunnen bekritiseren. Met een PVV-embleem of vanaf een PVV-account zeg ik erbij dat ik iets doe. Dat kun je smakelijk of onsmakelijk vinden, maar ik laat mijn handtekening achter. Maar wat Denk van plan was, met mijn foto en PVV-logo op een poster en er niet bij vertellen dat het van Denk komt, zou betekenen dat heel veel mensen in Nederland zouden denken: dat vindt de PVV dus. Die partij vindt dat we Nederland moeten zuiveren.”

Voor de goede orde: dat wilt u dus niet, Nederland zuiveren?

„Alleen al dat ik deze vraag krijg… Natuurlijk willen wij dat niet. Het is een walgelijke term die ergens in de Tweede Wereldoorlog thuishoort. Dat wil Denk dus blijkbaar de mensen laten geloven dat wij dat vinden.”

Wat zegt u tegen de mannen van Denk als u ze in de Tweede Kamer tegenkomt?

„Ik weet niet of ik ze zoveel te vertellen heb. Ik heb geen behoefte om ze er in een debat op aan te spreken, maar je weet wel met wie je te maken hebt. Het zijn de vazallen van Erdogan die hier technieken gebruiken die je in de grootste dictaturen nog niet tegenkomt. Het is goed dat Nederland ziet waartoe Denk in staat is en wat voor paard van Troje we hier in het Nederlandse parlement hebben binnengehaald.”

Reacties

Reacties

Een bevolking die de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid niet respecteert en verdedigt, zal niet lang de vrijheid hebben die voortvloeit uit de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid. Deze website respecteert de waarheid en het vereist uw steun denk aan onze sponsors of doe een donatie hier wij zijn blij met elke euro. Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen. Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt! Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.