Alexander Pechtold

Samen zijn jongeren goed voor maar liefst 13 zetels. Dat is best veel en daarom zouden we ook een groot verschil kunnen maken in de uitslag op 15 maart. Maar dan moet wel iedereen gaan stemmen!

15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen en dan mag ook ik voor het eerst een stemhokje van binnen zien. Met mij zijn er nog 850.000 achttienplussers die ook voor het eerst hun stem mogen uitbrengen. Samen zijn we goed voor maar liefst 13 zetels. Dat is best veel en daarom zouden we ook een groot verschil kunnen maken in de uitslag 15 maart.

Als alle jongeren gaan stemmen tenminste. Want van alle leeftijdsgroepen is de opkomst bij de verkiezingen onder 18- tot 25-jarigen het laagst. Ik snap best dat veel van mijn leeftijdsgenoten totaal niet geïnteresseerd zijn in die elitaire, grijze, saaie massa daar in Den Haag. Want dat is hoe veel jongeren tegen de politiek aankijken. Het is slaapverwekkend. We houden ons liever bezig met onszelf, vrienden en dat toffe feest van aankomend weekend, dan dat we onze aandacht richten op praatjes over de hypotheekrenteaftrek. Ook mij interesseert dat geen fuck, want ik ga nog lang geen huis kopen. Maar weet je, ik interesseer mij wel voor de studiefinanciering, want ik studeer. Ik maak me ook zorgen om de opwarming van de aarde, want ik wil hier nog wel een tijdje op blijven rondlopen. En ja, ik maak me ook druk om de tweedeling die ik zie ontstaan in de wereld. Zo zijn er ALTIJD wel onderwerpen die ook jou wat aangaan.

Ik begrijp niet altijd waar ze het over hebben daar in Den Haag en ik weet dat meer leeftijdsgenoten dit hebben. Dat betekent niet dat je moet denken ‘’ach laat maar, dan stem ik toch niet’’. Nee, dat is de verkeerde gedachte. Doe bijvoorbeeld de stemwijzer, er is sinds kort ook een stemwijzer speciaal voor jongeren. Die is superhandig en de stellingen worden duidelijk uitgelegd. Of download de nieuwe app van #BOOS. Ik word hier helaas niet voor gesponsord ofzo mocht je dat nu denken.

Ik vind het trouwens nog altijd jammer dat er geen politicus rondloopt in de Tweede Kamer met Vans, een gescheurde spijkerbroek en een wit t-shirtje aan.

Wij als jongeren hebben vaak een duidelijke mening, maar wil je die verder laten door klinken dan je bureautje op je zolderkamer? Dan moet je doordringen tot het punt waar de besluiten worden genomen. En dat is inderdaad bij de mannen in een net pak met stropdas. Ik vind het trouwens nog altijd jammer dat er geen politicus rondloopt in de Tweede Kamer met Vans, een gescheurde spijkerbroek en een wit t-shirtje aan. Want dat zou toch al een hoop meer variatie brengen dan een rode of blauwe stropdas. Maar dat terzijde.

Ik ga 15 maart stemmen, omdat ik een stem heb, omdat ik een mening heb en het belangrijkste, omdat ik verandering wil. Mijn stem doet ertoe en die van jou dus ook. Samen hebben wij als jongste generatie stemmers enorm veel macht en daarom roep ik iedereen op om 15 maart te gaan stemmen. Al doe je het alleen al omdat Alexander Pechtold die gepoetste lakschoentjes eens moet omruilen voor een paar Old Skool Vans. Stem!

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.