Sylvana Simons kondigt volgende traditie aan die op de helling moet: drie zoenen op de wang

sylvana

BIJ1-partijleider Sylvana Simons heeft in een livestream op Facebook onthuld welke Nederlandse traditie de volgende is die wat haar betreft beter kan verdwijnen: drie kussen op de wang geven. Geef elkaar liever een dikke Surinaamse knuffel, zo meent het raadslid uit Amsterdam.

Gisteravond heeft Sylvana Simons, partijleider van haar beweging BIJ1 in gesprek met Wij blijven hier, verteld welke Nederlandse gewoonte wat haar betreft liever niet hoeft terug te keren als de coronacrisis eenmaal voorbij is. Ze kiest voor de Nederlandse manier van afscheid nemen: drie zoenen op de wang. Het gebeurt in dit land “te pas en te onpas” en heeft liever dat het in het verleden blijft – evenals tradities als Zwarte piet en vermeende racistische politieagenten. Sylvana

“Ik zeg je heel eerlijk: het te pas en te onpas drie kusjes [geven, red.] hoeft van mij ook niet. Ik geef mijn dierbaren graag een lekkere dikke brasa, maar mensen die ik 5 minuten ken en dan bij het afscheid wéér die drie kusjes… Van mij mag het in het verleden blijven.”

Reacties

Reacties

4 thoughts on “Sylvana Simons kondigt volgende traditie aan die op de helling moet: drie zoenen op de wang

  1. Die traditie is nog minder oud dan ik!!! Good riddance zou ik zeggen, dat sociaal aflebberen van mensen waar je vaak totaal niks voor voelt!

  2. Dit slaat werkelijk nergens meer op. Moeten mensen robotten worden geprogrameerd door mensen als sylvana. Als dit je ook niet aanstaat en alleen maar loopt te zeiken wat doe je dan nog in nederland. Ik blijf kussen zoals ik wil punt. Ik blijf tradities van nederland hooghouden punt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.