D66

Politiek onbenul Pechtold

Ik weet niet wat U vindt van D66. Ik heb nooit op die partij gestemd maar ik ben er ook niet erg tegen. Ik vind ze politiek min of meer irrelevant, maar het waren vanouds wel fatsoenlijke mensen. Ik dacht ook eigenlijk dat dit het criterium was waarop hun kandidaten werden uitgezocht, meer in ieder geval dan op politiek benul.

Ik ben gaan twijfelen met de opkomst van Alexander Pechtold. Ik weet dat hij wethouder is geweest in Leiden en daar geen al te beste reputatie had bij collega’s en dat hij daarna burgemeester is geweest in Wageningen. Verder weet ik eigenlijk niets van hem en ken ik hem alleen uit zijn televisieoptredens en de stukken die over hem geschreven zijn.

Toch lijkt het me dat die man niet erg zuiver op de graat is en dat verbaast me in een partij als D66. Alexander Pechtold is iemand met grote zelfbeheersing en nagenoeg geen kenbare menselijke gevoelens die hem dwars kunnen zitten. Die uitlatingen over de rotzooi die het was in een vorig kabinet en in de politiek in het algemeen, dat waren geen versprekingen, dat was gecalculeerd.

Hij dacht er mee weg te kunnen komen en te scoren bij het populistische deel van de kiezers. Het eerste had hij goed gezien, het tweede niet.

Toen Wiegel liet merken dat hij oud begint te worden en hem via de telefoon in een tv programma min of meer voor rotte vis uitmaakte, incasseerde hij de scheldwoorden blijmoedig en liet Wiegel in het openbaar zijn eigen politieke grafje graven. Politiek is dat knap, maar je moet het kunnen. W

ie zo onheus wordt bejegend hoort zich daar op een waardige manier tegen te verzetten, maar wat Pechtold deed was effectiever.

Hoe hij precies de leiderschapsverkiezingen gewonnen heeft weet ik niet. De politieke instincten van D66 deugen niet, dat is wel eens vaker gebleken. Waarschijnlijk dachten ze in hem een vastberaden leider te hebben gevonden die hen niet links en niet rechts maar recht door zee naar de verkiezingsoverwinning zal gaan leiden. Grote pech(told) dus. Nederlanders zijn niet gek.

Nu is ook nog gebleken dat onze Alexandertje Pechtold een oplichter is van de bovenste plank (ik heb nog nooit een woning als kadootje gekregen van een goede vriend) begrip ik deze partij en dictatortje helemaal niet meer!

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief SDB-nieuws klik hier om te registreren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.