kerst

Nee, deze pandemie is nog niet voorbij. Doe alsjeblieft niet of het al over is

Laatst maakte ik mijn stiefmoeder aan het huilen. Ik heb dat nog nooit eerder gedaan, maar deze keer had ik het gevoel dat het moest. Mijn broer had me verteld over het vakantieplan van mijn vader en stiefmoeder, waaronder een verblijf bij familie en een kerstdiner met ongeveer twaalf mensen. Ik wilde niet dat mijn zeventigjarige ouders hun leven op het spel zouden zetten voor een etentje. Zuid-Californië, waar ze wonen, heeft geen ICU-bedden . In Los Angeles County sterven gemiddeld twee mensen per uur . Californië (net als de rest van Amerika) explodeert met virale infecties.

‘Je moet nog een paar maanden volhouden,’ zei ik tegen haar, maar ik hoorde haar aan de andere kant van de lijn huilen.

We hebben allemaal nog een paar maanden nodig. Ik weet dat deze kerst voor ons allemaal bijzonder moeilijk en eenzaam is. Hoewel het lang niet zo moeilijk is voor de meeste mensen die dit zullen lezen als voor de een op de vijf kinderen die deze feestdagen niet genoeg te eten hebben of voor de twee Amerikanen die momenteel elke minuut of voor de duur van COVID-19 sterven. de 310.000 Amerikanen die deze kerst niet vieren omdat ze dood zijn. 

Elke dag sterven er driemaal zoveel mensen in de Verenigde Staten als drie maanden geleden, en het aantal nieuwe gevallen is zes keer zo groot als toen. Coronavirus is nu de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten . We zijn een land dat arm en ziek is.

Gewoonlijk nemen mijn man en ik onze tienerkinderen mee naar Zuid-Californië om mijn vader en stiefmoeder met kerst te zien, maar dit jaar niet. Dit jaar blijven we thuis. We blijven thuis omdat we mijn ouders willen beschermen en we blijven thuis omdat we het risico niet willen nemen met het virus. Het is buitengewoon triest, want de vakanties zijn geweldig en ik heb mijn eerste (en enige) nichtje nog steeds niet ontmoet. Maar ik weet dat mijn familie het juiste doet. Als we een functionerende federale regering hadden, zouden ze ons bevelen thuis te blijven, maar op dit moment hebben we een kwaadaardige leegte in plaats van een uitvoerende macht.

Het is december en Amerikanen zijn vermoeid van de pandemie. We hebben alle televisie gekeken die we maar kunnen binge, en de aanvankelijke gezelligheid van een pandemisch leven (brood bakken! Leren haken! Leven in een joggingbroek!) Is veranderd in verpletterende verveling en voortdurende angst over de omvang van de ramp. 

Het Pfizer-vaccin arriveerde in dezelfde week dat we de verwoestende mijlpaal van 310.000 doden overschreden. De vaccins zijn een barst van licht in de duisternis. Terwijl ik dit schrijf, heeft de FDA een tweede coronavirusvaccin in noodgevallen goedgekeurd. In slechts tien maanden zijn we van pandemie naar vaccin gegaan met de snelheid waarvan de meeste mensen dachten dat het onmogelijk was. Ze vaccineren mensen op televisie. Deze week kregen vice-president Mike Pence, huisvoorzitter Nancy Pelosi, Fox “News” -eigenaar (en seriële desinformatie-verspreider) Rupert Murdoch en acteur Ian McKellen hun eerste doses van de vaccinatie met twee doses. Het einde komt eraan, maar het is er niet.

Ondertussen blijft het Trump White House maskerloze kerstfeesten houden De Trump-regering verheugde zich over meerdere dagen van maskerloze superspreidersevenementen met elke smakeloze beroemdheid, van Kid Rock tot de Trump-kinderen. Trump en zijn regering zijn buitengewoon goed geweest in het niet leiden en het niet geven van enige federale begeleiding. Het excuus van de Trump-regering is dat federale richtlijnen over het dragen van maskers en sociale afstand nemen een inbreuk zouden kunnen zijn op de ‘vrijheden’ van Amerikanen. Maar de realiteit is dat de regering-Trump de afgelopen tien maanden in feite heeft geprobeerd de pandemie te negeren in de hoop dat deze zou verdwijnen en dat mensen niet alle doden zouden opmerken.

Een van de vele problemen als we geen richtlijnen van de federale overheid hebben, is dat wij Amerikanen onze begeleiding ergens anders krijgen. Een blik op mijn Instagram-feed laat zien waarom dit een slecht idee is. De helft van de mensen die ik volg zit opgesloten, eet de hele dag ontbijtgranen, kijkt Netflix, probeert niet dood te gaan (ik) en de helft van mijn feed bestaat uit mensen op vakantie die doen alsof alles normaal is.

Alles is niet normaal. Eén blik op de brandweerwagenrode coronaviruskaart van de New York Times zou de bevestiging moeten zijn dat de pandemie nog niet voorbij is. Het zal spoedig voorbij zijn; we zullen niet eeuwig zo leven. Maar we moeten absoluut nog een paar maanden zo leven.

We moeten deze eenzame kerst volhouden. We moeten dit grijze seizoen volhouden. De zon komt eraan, de lente komt eraan, en daarmee zullen meer vaccins, een economisch herstel en uiteindelijk een terugkeer naar de normaliteit komen. Ik weet dat het zo moeilijk is. Ik kijk naar mijn ongelukkige tieners, mijn eenzame moeder, mijn verdrietige stiefmoeder, en ik smeek ze om vol te houden. Ik vertel ze dat de cavalerie eraan komt. Het is er gewoon nog niet.

Ik begrijp de verleiding om te zeggen dat de pandemie voorbij is omdat een paar duizend mensen zijn ingeënt. Mensen zijn moe en ze vervelen zich. Het is donker en je kunt nergens heen. Het is bijna een jaar van dood en wanhoop geweest en op de bank zitten. Maar we zijn nog niet aan het einde van deze pandemie, we zijn op het hoogtepunt. Dus ik smeek je net zoals ik mijn ouders en mijn stiefmoeder smeekte: “Wacht even.”

Heb jij ook een verhaal die je wil delen laat het is weten via redactie@stopdebankiers.com 

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.