Nanninga

Maakt FvD met Annabel Nanninga een fout?

Ieder mens heeft wel eens zo’n moment waarop ie teleurgesteld raakt. Ik had afgelopen week zo’n ogenblik. Aanleiding was de bekendmaking dat het Forum voor Democratie (FvD) Annabel Nanninga had aangewezen als lijsttrekker voor de Amsterdamse afdeling van FvD.

Klopte eerder mijn hart steeds sneller van positieve opwinding omdat er in ons minderheidsgroeperingen koesterende landje eindelijk een partij is die daadwerkelijk heilige politiek correcte Haagse huisjes omver durft te trappen, nu voelde het alsof ik vanwege een hartstilstand rijp was voor reanimatie, terwijl juist ik een niet-reanimerenpenning om mijn nek heb hangen.

Wie Nanninga wel eens op televisie heeft gadegeslagen, zal zich wellicht afvragen waar ik mijn mening op baseer. Inderdaad, op televisie bekt ze lekker en lijkt het alsof ze niet alleen lef heeft, maar ook weet waarover ze praat. Dan lijkt het er zelfs een beetje op dat ze zich schuldig maakt aan sociaal wenselijk gedrag.

Wanneer je diezelfde Nanninga echter een tijdje volgt op Twitter, zoals ik dat heb gedaan, krijgt toch een heel ander beeld van haar: een enorme schreeuwlelijk – soms op het asociale af – waarbij het woord democratie niet bepaald in haar vocabulaire zit opgesloten. Durf een andere mening te hebben en je bent bij haar de lul. Dan verdwijnt elke vorm van beschaafdheid, in ieder geval die gespeelde vorm van beschaafdheid die ze ons op het beeldscherm voorschotelt. Weet ze het op Twitter niet van je te winnen, of valt jouw mening verkeerd bij haar, dan is er voor haar maar één optie: blokkeren die handel.

Voor mij stond al een tijdje vast dat mijn stem bij de eerstvolgende verkiezingen naar FvD zou gaan. Nu ik echter zie dat Dr. Jekyll and Mr. Hide hun intrede hebben gedaan in de jongste politieke partij, begin ik toch ernstig te twijfelen.  Krijgen we hier uiteindelijk toch ook te maken met een LPF-scenario? Oftewel, een sudden death? In dat geval lijkt me ook voor FvD een niet-reanimerenpenning geen overbodige luxe.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief SDB-nieuws klik hier om te registreren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.