Kandidaatsraadslid PvdA uitgescholden door racisten: ‘Zwarte aap’

Ugbaad Kilincci

PvdA-kandidaat voor de gemeente Emmen Ugbaad Kilincci is in tranen nadat ze gisteren tijdens het campagne voeren meerdere malen racistisch werd bejegend.

Lodewijk Asscher on Twitter

dit maakt mij woedend: “Kopvoddenmongool” Tegen iemand die zich voor jouw gemeente wil inzetten. Tot tranen toe vernederd We moeten dit stoppen Voor elkaar opkomen Elkaar als mens blijven zien. Laat je horen alsjeblieft https://t.co/VBAW7zape5

Kilincci werd door mensen op straat in het centrum van Emmen uitgescholden voor ‘zwarte aap’, ‘kopvoddenmongool’ en haar werd ter verstaan gegeven ‘beter terug te kunnen gaan naar Afrika’.

Vriendelijk gebleven

Tegen het Dagblad van het Noorden zegt ze: “Ik ben steeds vriendelijk gebleven. Zei tegen deze mensen dat ik het niet met hen eens was en wenste ze vervolgens nog een fijne dag. Maar op een gegeven moment schoten woorden mij te kort en ben ik naar huis gegaan.”

Kilincci zegt tegen de krant vaak slachtoffer te zijn van racisme.

Zwarte Piet

“Ook gaan mensen er voetstoots van uit dat ik tegen Zwarte Piet ben en dat ik Nederland tradities wil afpakken. Hoe komen ze er in vredesnaam bij? Ik wil helemaal niemand iets afpakken. Nederland en de rest van de wereld een stukje mooier maken, dat is wat ik het allerliefste wil.’’

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.