mondkapje

Afgelopen woensdagavond zat ik in de stoptrein Woerden – Amsterdam CS. Voor de derde keer in mijn leven had ik een mondkapje op. Het zat niet lekker. Op station Amsterdam Amstel klonk een hard getik op het raam – voor mij?

Ja. Een BOA klopte op het raam en gebaarde dat ik alleen bij het raam mocht zitten. In een verder lege coupé verplaatste ik me en boog me over mijn Donald Duck-pocket. Maar dat was niet voldoende! Toen klopte hij weer, wees op zijn neus en gebaarde dat mijn kapje ook daarover heen moest. Ik was me van geen kwaad bewust, maar deed het.

Het kapje is een mond-/neuskapje, ondanks dat het overal ‘mondkapje’ heet. Bij RIVM.nl , en rijksoverheid.nl is het lang – https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/publicaties/2020/05/27/nen-spec-niet-medisch-mond-en-neusmasker – zoeken en doorklikken naar hoe het kapje gedragen moet worden.

Natuurlijk is het ergens logisch dat het masker ook over de neus gedragen dient te worden.

Maar het is ook logisch dat het NIET over de neus gedragen moet worden, want ik kon slecht ademhalen met een masker over mijn mond en neus.

Lag de misser aan mij? Op gebodsstickers zien we dat het ding ook over de neus moet:

mondkapje

Lette ik te weinig op mijn medereizigers – die trouwens ook niet altijd het kapje over de neus hadden? Vast.

Ik voelde me betrapt door die BOA. Vind mezelf nog steeds een beetje een sulletje; ik wil het zo graag goed doen in de strijd. En geen boete of waarschuwing krijgen, uiteraard.

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.