floyd

Ik zie niet in hoe iemand in die positie zou kunnen blijven tenzij hij op zijn best totaal onverschillig was voor het voortbestaan ​​van de persoon.

De meest verontrustende berichtgeving die ik over het onderwerp menselijke halzen heb gedaan, was in maart 2014 in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Ik interviewde een militie die zei dat hij moslims had vermoord en bood aan om te demonstreren. Vervolgens haalde hij een mes tevoorschijn en poseerde met zijn vriend, waarbij hij het snijvlak tegen de keel van de man plaatste. Wat me de griezels bezorgde, was niet de meshand, maar de andere. Zijn vingers trokken de huid van de nek van zijn vriend strak, hoe beter om een ​​stevig snijvlak voor het mes te garanderen. De verhuizing was instinctief – en voor mij bekend van het afslachten van dieren. Als je het vlees niet strak trekt, bijt je mes niet schoon en maak je er een zooitje van. Ik zag die vinger en dacht: deze man heeft dit echt eerder gedaan.

Een naaste verwant van die gedachte is wat veel Amerikanen de afgelopen dagen hebben meegemaakt, denkend aan wat een zieke geest een knie op de nek van een ander mens zou kunnen plaatsen en indrukken totdat de man stierf. De tastbare ervaring van knielen in een menselijke nek is bij de meeste mensen niet bekend, en de video van Derek Chauvin, toen een politieagent uit Minneapolis en nu een met moord beschuldigde burger, knielt in de nek van George Floyd is ongeveer net zo verontrustend als wat dan ook van ons hebben ooit gezien. Zelfs ik – een ervaren kijker van snuiffilms – kan me niet herinneren ooit iemand op deze manier te hebben vermoord. (De Islamitische Staat zou mensen langzaam in het hart steken, of ze met tanktreden insmeren of ze levend verbranden.) Het enige dat me dichtbij deze vorm van doden heeft gebracht, is de unieke film van Joshua OppenheimerThe Act of Killing , over beulen in Indonesië met uitgebreide ervaring met het wurgen van hun slachtoffers.

Oppenheimer vroeg moordenaars om hun executies na te spelen, om hun eigen geweld te simuleren. Je kunt veel leren door geplaatst te worden in de fysieke opstelling van de handeling die je probeert te begrijpen. Alle commerciële piloten weten dit: geavanceerde vluchtsimulatoren stellen hen in staat om de fysieke realiteit van bepaalde ongebruikelijke cockpitgebeurtenissen te ervaren – vleugels die uit elkaar vallen, motoren die uitvallen, hydraulische systemen raken in de war – waardoor de piloten het precieze aantal kilo’s druk kunnen voelen dat nodig is om , bijvoorbeeld, leun in of trek terug op een onwillig juk.

Om te begrijpen wat er met Floyd is gebeurd, heb ik geprobeerd de positie van zijn moordenaar te simuleren. Mijn ruwe simulator omvatte een stopwatch en knielde op een opgerolde yogamat, waarop ik een gelatineuze pad plaatste die door medische studenten werd gebruikt om de menselijke huid te imiteren. (Ik heb deze dingen in huis.) Een yogamat en een nephuidkussen zijn geen vervanging voor de nek van een stervende, smekende man, en godzijdank daarvoor. Ik gebruikte de tijden die in het rapport van de lijkschouwer waren genoteerd: vijf minuten en 53 seconden geknield voordat agenten verklaarden dat Floyd niet reageerde, gevolgd door twee minuten en 53 seconden aanhoudende druk. Dat komt neer op iets minder dan negen minuten.

Na ongeveer 20 seconden (veel eerder dan ik had verwacht) begon mijn knie te bonzen. Normaal gesproken, wanneer u knielt, mag u uw gewicht een beetje verplaatsen, om elke knie een beetje vakantie te geven van de stress. Als je iemand probeert tegen te houden die niet vastgepind wil worden, wil je waarschijnlijk je gewicht hard naar een kwetsbare plek drijven – en als je het ophoudt, ga je ervan uit dat hij zal ronddraaien en je helemaal opnieuw zal laten beginnen opnieuw. De gestage druk neemt toe.

Op ongeveer een minuut veranderde de klop beslissend in pijn en stress. Ik voelde mijn spieren in opstand komen en vroeg me waarom ik dit deed. Langdurig op één voet staan ​​heeft hetzelfde effect. Je lichaam weet dat je een stunt uithaalt, dat de houding onnodig en ongewoon is.

De volgende drie minuten duurden veel langer – hoewel Chauvin, onder invloed van adrenaline, het misschien heel anders ervoer, veel minder dan drie minuten. Dit was de tijd waarin Floyd overging van bedelen, hijgen en kwijlen naar bewusteloosheid. De lichamelijkheid van knielen was op dat moment niet alleen volledig pijnlijk, maar ook onbekend. Normale mensen doen dit nooit. De ervaring die ik het meest heb opgedaan, komt weer uit de wereld van het vee: een kalf vasthouden (“200 pond geanimeerde hamburger”, zoals de rodeo-aankondigers in Texas zeiden) terwijl het wordt gevaccineerd en gecastreerd, en weerstaat ongeveer zoals je misschien verwacht.

Nu was ik meer dan halverwege de tijd dat Floyd niet meer reageerde, en volgens de beschuldigingen veranderde Chauvins knie van een onderwerpingsinstrument in een moordwapen. Ik weeg meer dan 200 pond. Ik kon me voorstellen dat ik met al die kracht een man met mijn knie vastpinde om hem indien nodig stil te houden. Maar elk bewust moreel wezen zou moeten voelen dat de druk, die op deze manier wordt toegepast, een poging is om te verminken. De afkeer is natuurlijk: waar ik ook tegenaan leunde, is nu gebroken. Het gewricht is aangedraaid en verstuikt, het fasciale weefsel is uitgesmeerd of gescheurd, de huid en spieren zijn gekneusd, een belangrijk orgaan dat permanent gewond is of erger.

Na vijf minuten en 53 seconden was mijn knie gevoelloos. Zo bleef het de resterende minuten, en ik zie niet hoe iemand in die positie kon blijven, met zijn knie in een inmiddels inerte massa van de mensheid gedreven, tenzij hij op zijn best totaal onverschillig was voor het voortbestaan ​​van de persoon.

Ik pakte mijn knie op, stond op met de steun van een wastafel in de badkamer en zag dat de opgerolde yogamat in het midden plat was geworden, als een tube tandpasta die met een karateklap is geraakt.

Ik ben sceptisch geworden over wat (denk ik) ik zie op foto’s of op video. Dat scepticisme is een burgerplicht en een professionele . Maar het bewijs in deze video is abnormaal duidelijk en komt overeen met een triest verslag van gewelddadig politiewerk in dit land. “De politie worden opgeleid dat dit soort van terughoudendheid met het onderwerp in buikligging is inherent gevaarlijk,” de misdadige klacht tegen Chauvin zegt. Ik ben blij te weten dat de politie deze training geeft en ik hoop dat ze dat blijven doen. Ze zouden ook kunnen overwegen om kandidaten te screenen om te bevestigen dat de gedachte om dit soort terughoudendheid gedurende meer dan acht ononderbroken minuten toe te dienen, voldoende is om enkele scrupules op te wekken.

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.