DELEN
sint

“Vroeger kon je nog rekenen op de steun van de politiek.  Maar tegenwoordig? Ik doe dit ook niet voor mijn plezier hoor.” De heilige Sint-Nicolaas praat voor het eerste over de veranderingen in zijn eeuwenoude job, “Sylvana Simons, de anti-Zwarte Piet sukkels en natuurlijk hoe hij denkt over de politiek… Laat een mens toch eens verdorie gewoon zijn werk doen.”

interview door:Erich Brink

De Goedheilige man heeft zijn smetteloos witte handschoenen uitgedaan en houdt een biertje (Heineken) in de hand gekneld. Met de andere hand strijkt hij zich door de haren. De mijter staat op tafel. “Nu geen foto’s hé, meneer Erich. De kinderen moeten mij zo niet zien.”

Voor de Sint zit een zwarte man waarschijnlijk uit Afrika die solliciteert voor de rol van knecht. Hij kijkt beteuterd. “Ik weet het jong, het is niet eerlijk. Op papier ben je zeer geschikt,” troost hij de sollicitant, “maar in de praktijk gaan we het niet doen. Het is voor uw eigen veiligheid. Ze gaan u lynchen, kerel.  Die linkse mannen verdragen het niet meer. Zwarte Pieten zijn volledig onaanvaardbaar geworden en voor jij hebt kunnen uitleggen dat het geen roet is, hebben ze u al opgeknoopt als racist.

Ik kan u niet helpen.  De Zwarte Piet van de toekomst is wit, geel, paars, gevlekt of blauw. Maar een echte Afrikaan? Nee, daar begin ik niet meer aan. Probeer anders eens Plopsaland.”

Lees ook:  Video: De zeven grootste mislukkingen van de beloofde Trump economie

‘Afrikanen gelieve zich te onthouden’

De man druipt verslagen af. Bij het voorbijgaan stopt een rood-groene bonte Piet hem nog gauw wat marsepein in handen. “Dat is de derde deze week”, legt de Sint uit, “En ze blijven komen. Ik wou nog adverteren met ‘Afrikanen, gelieve zich te onthouden’, maar toen kreeg ik problemen de discriminatiewetgeving. En als ik ze aanneem, heb ik Sylvana Simons en de hele anti-Zwarte Piet forum in mijn nek, trouwens ik vertrouw die bitch van Simons totaal niet, vroeger had ik weleens een feestje in een disco in Amsterdam (IT) stond mevrouwtje Simons bijna naakt daar in een kooi te dansen witte mannen op te geilen en speelts ze de vroome heilige boontje, die vertrouw ik voor geen cent.  Zelfs op de politiek kan je niet meer rekenen. Ik krijg tegenwoordig meer gedaan van die mannen als ik me als Turk profileer dan als Heilige. Je kan niet winnen hé. Maar goed, mij niet gelaten. Het zal allemaal mijnen tijd wel duren.

Weet u meneer Erich, hij wacht even en zeg dan, “Ik zal eerlijk tegen u doen, ik heb de laatste jaren helemaal geen zin meer om in Nederland mijn verjaardag te vieren, de Sint kijkt mij verdrietig aan, er is momenteel een Zwarte Piet meldpunt opgericht waar diezelfde Sylvana Simons u uitnodigd om NSber te spelen en het werk van mijn Pieten totaal onmogelijk maakt.”

Lees ook:  TPO-baas Bert Brussen

“En dan heb je nog die achterlijke Quinsy Gario een haatzaaier van de bovenste plank. ” verteld de sint boos. “deze zwarte roetmop begon in 2011 een actie genaamd zwarte piet is racisme, ik vindt dat mannetje erg vervelend probeert alleen maar haat te kweken tussen de witte en de zwarte mens over de rug van mijn trouwe zwarte pieten die hard werken voor onze lieve kinderen of die nu wit, zwart, geel of groen zijn terwijl die Quinsy nog nooit een hand heeft uitgestoken om de maarschappij te helpen en ik weet dit door mijn grote boek, die gasten moeten ze allemaal op een boot zeten en naar Afrika sturen punt. ”

Nog even een paar vragen, mag dat sint?

Was u zich bewust van het inherent racisme dat aan uw figuur kleeft?

Sinterklaas: “Je bedoelt van die ‘white privilige’ en zo van die dingen? Ik lees geen kranten, mijnheer Erich. Ik heb mijn eigen boek. Maar als je er op begint te letten? Mijn haar en baard, mijn handschoenen,  mijn vel, mijn onderhemdje, mijn paard. Dat is allemaal wit. Rekening houdend met het feit dat ik op de keper beschouwd een Turk ben, die begraven ligt in Italië en met een stoomboot uit Spanje kom? Ik probeer objectief te zijn, maar helemaal ongelijk kan je die mannen niet geven. Langs de andere kant, je zou van minder wat bleekjes uitslaan hé.”

Lees ook:  Zwarte Piet is niet racistisch lees hier waarom niet

Gaat u uw gedrag aanpassen?

Sinterklaas: “Het grote probleem met het bestaan in de verbeelding van de mensen, is dat je dat soort zaken niet in de hand hebt. Ik moet nu werken met Witte Pieten met hier een daar een veeg zwart. In Holland is dat met fluogekleurde mannen, de zogenaamde Bonte Piet. Goed, het zij zo. Ik vermoed dat er ergere dingen zijn als dat. En toch is het niet goed voor mijn psyché. Het draagt allemaal bij tot een existentiële zelftwijfel, waar je als fictief personage toch al mee te kampen hebt. Besta ik wel, besta ik niet?”

Een filosofisch hard bestaan, kan ik me voorstellen.

Sinterklaas: “Het wordt makkelijker. Vroeger kon ik alleen rekenen op kinderen. Maar nu, als je rekening  houdt met de hardnekkigheid waarmee mensen geloven in mijn knechten. Ja, dan moet ik wel echt zijn. Denkt u niet?”

Reacties

Reacties

Een bevolking die de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid niet respecteert en verdedigt, zal niet lang de vrijheid hebben die voortvloeit uit de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid. Deze website respecteert de waarheid en het vereist uw steun denk aan onze sponsors of doe een donatie hier wij zijn blij met elke euro. Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen. Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt! Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.