duitsland

Duitsland brief lezer: De politie is er niet om je te beschermen

In het centrum van onze stad, vlakbij het centraal station, zijn 15 mannen uit Noord-Afrika te zien die illegale drugs verkopen. Eens per maand breken er gevechten uit met messen. 

Afgelopen december werden twee jonge Duitsers mishandeld en gewond. De aanvallers vluchten weg …

Wat doen de Duitsers? Ze kijken de andere kant op. Een jaar geleden werd ikzelf door Noord-Afrikanen in de buurt van hetzelfde treinstation aangehouden en gevraagd of ik drugs wilde kopen. Ik besloot geen aandacht te schenken, maar ze voelden zich niet ontmoedigd en achtervolgden me een tijdje met hun onbeschofte taal.

Toen ik twee politiemannen in de buurt zag, besloot ik hen te informeren over wat er was gebeurd. De officieren glimlachten alleen en vertelden me dat die Noord-Afrikanen bekend stonden om dat deel van de stad te bezetten en drugs te verkopen. Dat was geen geheim. Maar de bevelen van de officieren waren niet om tussenbeide te komen. Hun commandant vertelde hen dat. Dat was ook geen geheim. De politie kan alleen ingrijpen in geval van zware mishandeling. En zelfs dan zouden de officieren moeite hebben om uit te leggen waarom ze hun weg naar de drugsmarkt hebben ingeslagen …

Op het moment dat ik mezelf als een tegenstander van do-gooders onthulde en mijn bezwaar tegen de toestroom van vluchtelingen uitsprak, begonnen de politieagenten openhartig te praten. Ze zeiden dat de regering het op die manier wilde en dat het gewone volk te lichtgelovig bleek te zijn.

Ik had beter, ze adviseerden mij, en mijn vrienden om te stemmen voor de juiste partij (zoals niet het geval was in september vorig jaar). Wat konden ze doen? Zelfs als ze een vluchteling-misdadiger overrompelden en hem arresteerden, laat de officier van justitie hem snel vrij. Het resultaat? De politie kan er niet meer van zorgen voor het goed uitvoeren van hun werk. Waarom zouden ze zich zorgen maken? Het komt erop neer dat de officieren sowieso niwet verantwoordelijk zouden worden gehouden voor enige mishandeling van de buitenlanders.

Ik vroeg toen: is er een einde aan deze gekte? Ik hoorde in antwoord dat de mensen zouden moeten leren hoe ze zich uit zelfverdediging moeten gedragen. Ik lachte hartelijk en grapte dat ik me voortaan altijd in het gezelschap van tien gewapende vrienden zou verplaatsen. Je kunt het beter doen, vertelden ze me.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief SDB-nieuws klik hier om te registreren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.