DELEN
Joakim Lamotte

Joakim Lamotte, een Zweedse journalist die bekend staat om zijn onderzoek naar migrantencriminaliteit, wordt bedreigd met zijn leven en de verkrachting van zijn vrouw en jonge kinderen.

Mensen bellen Lamotte en vertellen hem dat hij geslacht moet worden, dat zijn vrouw geslacht moet worden en dat ze zijn hele familie gaan f*cken.

In een weekend ontving de conservatieve journalist meer dan 40 oproepen van die aard en als gevolg daarvan legde hij uit waarom hij enige tijd inactief was op Facebook.

Maar in politiek correct Zweden is de zaak zelfs geen nieuws. Stel je voor wat er zou gebeuren als een linkse politicus of een migrantenfamilie deze bedreigingen zou ontvangen.

Vandaag zegt Lamotte op Facebook:

“Ik ben pissig, dus ik kook nu. Een paar minuten geleden werd ik gebeld door de radioshow “media” in P1. Het is een programma in de Zweedse radio dat gaat over media en journalistiek.

‘Daarom is mijn eerste gedachte natuurlijk dat ze met me willen praten over alle doodsbedreigingen en bommeldingen die me niet meer in staat stellen om een ​​normaal leven te leiden.

“Ik denk dat ze een verhaal willen doen over hoe de vrijheid van meningsuiting in Zweden wordt aangevallen, wanneer onafhankelijke journalisten zoals ik dagelijks worden bedreigd met het doel ons bang te maken tot zwijgen.

“Ik denk dat de journalist van de Zweedse radio zal vragen hoe mijn familie en ik me na een aantal weken bedreigd voelen met de boodschap dat ik, mijn vrouw en mijn kinderen moeten worden afgeslacht, verkracht, neergeschoten en opgeblazen als ik niet stoppen met mijn journalistiek.

“Mijn instinct vertelt me ​​en ik kan me ook voorstellen dat ze daar spijt van krijgt, als journalist en collega, ik moet leven met een dodelijk dreigement, alleen omdat ik mijn werk doe. Maar de persoon van de “media” in P1 begint met te zeggen dat ze een rapport gaat uitbrengen over een “swishjournalister” (onafhankelijke journalist die afhankelijk is van publieke donaties).

“De bedreigingen die ik recent heb gekregen, zijn echter totaal oninteressant voor de” media “in P1.

Maar waarom ben ik verrast?

“Weet je hoeveel gevestigde media over mijn situatie hebben geschreven nadat ik vorige week koos om uit te gaan en te vertellen over de bedreigingen voor mij, mijn vrouw en mijn kinderen?
Nul!

“Nul-journalisten in gevestigde media hebben hier een lijn mee uitgezet, hoewel ik op dit moment waarschijnlijk de meest bedreigde journalist van Zweden zal zijn”, zegt hij in zijn functie.

Lamotte heeft eerder alle bedreigingen voor de politie gemeld, maar zij weigerden hem te helpen. In één geval stuurden ze hem een ​​bevestiging dat ze zijn klacht hadden ontvangen en een melding dat de zaak op dezelfde dag was gesloten.

De tijdstempels op de twee documenten laten zien dat de zaak minder dan een uur nadat de klacht was ontvangen was afgesloten.

Ondertussen gaat Lamotte verder met zijn werk terwijl hij “weigert te zwijgen”.

Reacties

Reacties

Een bevolking die de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid niet respecteert en verdedigt, zal niet lang de vrijheid hebben die voortvloeit uit de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid. Deze website respecteert de waarheid en het vereist uw steun denk aan onze sponsors of doe een donatie hier wij zijn blij met elke euro. Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen. Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt! Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.