pvda

BREKEND: Asscher stopt als PvdA-lijsttrekker vanwege rol in toeslagenaffaire

Lodewijk Asscher stopt als lijsttrekker van de PvdA, maakt hij zojuist op Facebook bekend. Hij lag al langer onder vuur vanwege zijn rol in de toeslagenaffaire.

..Ik hoop vurig dat op 17 maart een sterkere PvdA wordt gekozen omdat ik denk dat dat essentieel is voor een eerlijke toekomst. Omdat ik vind dat we het moeten hebben over het Nederland na corona. Maar ik stel vast dat de discussie over mijn rol op dit moment het niet mogelijk maakt om daarvoor te zorgen’’, zegt Asscher.

No Title

Lodewijk Asscher teruggetreden als lijsttrekker PvdA. pic.twitter.com/ydMQ51zw9a

,,Daarom heb ik mijn positie als lijsttrekker ter beschikking gesteld. Ik zal mijn mandaat als gekozen volksvertegenwoordiger uitdienen, maar stel me niet opnieuw verkiesbaar. Ik heb steun gekregen van ongelooflijk veel mensen van binnen en buiten de partij. Dat heb ik zeer gewaardeerd. Ik zie er naar uit om op een andere manier, op een ander moment en op een andere plek de samenleving te dienen.’’

Later meer.

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.