Anonieme linkse internettrollen… wie zijn ze, wat drijft ze?

troll

Tweet van Roadrunner @Nathaniel2903 “Walgelijk wezen ben jij. Jammer day (sic) je het zelf niet beseft van jezelf anders lag je kotsmisselijk in bed van jezelf “ Twee keer jezelf, dat zat diep:-)

Dit stukje proza werd mij gisteren in een tweet toegestuurd, nadat ik een foto met een boot vol jonge zwarte mannen -vluchtelingen- op mijn twitteraccount had geplaatst, met als bijschrift, dat er weer een bende hoogopgeleiden naar hier op weg waren om voor onze welvaart en pensioenen te zorgen

De tweet had bijval en ging vlot rond op twitter. Blijkbaar was de tweet bij deze “gutmensch” in het verkeerde keelgat geschoten.

Ik: Waarom bent u anoniem op twitter?

Hij: Ik ben anoniem op twitter omdat ik voor een multinational werk als vertegenwoordiger in de medische sector, met een BMW bedrijfswagen van mijn werkgever de multinational rondbol, een gezin heb en mijn extremistische linkse gedachtengoed moet verborgen houden voor mijn klanten en werkgever.

Ja hoor dat leest u goed beste lezers dezer blog. Dat stond er echt.

Ik: Wat is uw oplossing voor het vluchtelingen probleem.

Hij: Ze hier opvangen in de massa lege huizen en overheidsgebouwen die hier staan, dan de zaken in hun land op orde zetten, de goeden houden we na triage hier en de slechten sturen we terug.

Daar was duidelijk diep over nagedacht. Dat we daar niet eerder zijn opgekomen. Polman, Moyo, Eppink, Karskens, allemaal nullen. De oplossing lag zo voor de hand en was ontsproten uit het empatische gutmensch brein van deze (voorlopig nog) anonieme twitter superheld.

Ik: U bent anoniem, eens afspreken voor een gesprek.

Hij: Zeg waar en wanneer. Ik ben geen lafaard hoor, ik kom.

Ik: Oké, Leuven, vrijdag aan afrit Texaco, hoe herken ik u.

Hij; Ik rijd met BMW bedrijfswagen of Lancia, heb blauw pak aan en krant (wellicht fabeltjeskrant ) onder de arm.

Ik: Oké afgesproken, u weet hoe ik eruit zie. Ik ben niet anoniem op het net en u kan mijn blog bekijken.

Hij: Ik lees niets van zo een nazi.

Ik: Maar het zijn niet mijn stukken. Is van onderzoeksjournaliste Linda Polman, Zambiaanse Harvard econome Dambisa Moyo en Derk Jan Eppink. Hulp, helpt niet

Hij: U bent die man die  Beste Tom Lenaerts op Hautekiet aanpakte. U bent een gevaarlijke gek.

Ik: Dank dat u het weer oprakelde, het leverde mij toen 300 extra volgers een artikel van 5 pagina’s in P-magazine en uitnodigingen allerhande op. Bovendien weigerde Tom Lenaerts in debat te gaan in een ander programma en waren de overgrote meerderheid van de reacties op fora laaiend enthousiast over mijn tussenkomst. Meer van dat dus. http://p-magazine.be/nieuws/het-gekraak-van-de-klimaatzaak

Hij: U bent gek, gevaarlijk en belachelijk. Met zo iemand ga ik niet persoonlijk in geprek gaan.

Jawel, toen had deze beste man er al een nachtje over wakker gelegen hoe hij toch wel onder die meeting  onderuit zou kunnen komen. Ik zou dat voorzeker hebben opgenomen en gefilmd. Dat had hij na een nachtje onrustig woelen in zijn bedje ook wel door. Foetsie anonimiteit.

Ik: U weet toch dat u niet echt anoniem bent op internet. Uw account is te acherhalen wie u echt bent en ook in onze conversatie hebt u heel wat informatie achtergelaten om u te ontmaskeren. U laat veel kruimels liggen, puzzel ze bij elkaar en je hebt een brood. Beseft u dat? Had ik hem toch heel subtiel wat persoonlijk informatie weten te ontfutselen zeker. Maatpak, werk, gezin, BMW, verlof, Nathaniël … Dat schiet goed op dan.

Hij: (zijn eurocentjes in dat kleine gutmensch brein beginnen te vallen nu), U bent gek een totale gevaarlijke geobsedeerde zot, u kan mijn leven vernietigen en mijn dierbaren treffen. Mijn werkgever gaat mij op staande voet ontslaan als hij mijn gedachtengoed zou kennen. U bedreigt mij, ik zal u weten te vinden. Ik wil anoniem blijven links trollen, niemand mag weten wie ik ben. Ik ben eigenlijk een soort superheld. Overdag de brave kapitalistische in maatpak en BMW rijdende verkoper van medische producten voor mijn werkgever de multinational.  En s’nachts laat ik mij dan als een echte links-extremistische superheld geheel anoniem op twitter gaan om alle onrecht van rechtse fascisten zoals u te ontmaskeren.

Uit eigen uitgebreide ervaring puttend, kan ik met zekerheid vertellen dat dit exemplaar echt wel een representatief staal is van de gemiddelde links- extremistische internet trol.

Zoals iedereen zal kunnen vaststellen zijn deze personen zeer evenwichtig, consequent, eerlijk, open van geest, super intelligent en met uitzonderlijk hoge dosis respect voor de andere mening. Hun moreel gezag is van een ongekende hoogte en hun oplossingen, inzichten en argumenten zijn zo logisch, dat het ronduit misdadig zou zijn om allemaal niet naar dit evenbeeld te plooien. T’is te zeggen, tot als ze hun identiteit moeten prijsgeven dan toch. Links versus rechts

Maar geen lafaard en heeft zijn leven helemaal op orde. Wie doet daar de personeel selectie bij die multinationals eigenlijk ?

Rechts zit gebeiteld voor jaren in Vlaanderen.

“Political correctness does not legislate tolerance; it only organizes hatred” Van Jaques Barzun kwam zo spontaan in mij op toen ik de tweets zag voorbijkomen.

PS: ondertussen kreeg ik nog wat tweets om mij te laten gaan op zijn twitter account. Eigenaardig is wel dat hij mij vlak nadien blokkeerde.  Nu, soit, ik heb de screenshots.

HIERONDER DE SCREENSHOTS VAN ZIJN UITSPATTINGEN

twitter

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.