Goedbedoelde Amerikaanse leger tweet opent de hel van ex-soldaten “hartverscheurende” verschrikkingen van de oorlog

tweet

Na het plaatsen van een video van een jonge rekruut die met de camera praat over hoe hij zich “als man en krijger” kan verbeteren, twitterde het Amerikaanse leger: “Hoe heeft het dienen invloed op je gehad?”.

Op het moment van schrijven heeft de post meer dan 5.300 reacties gekregen. De meesten van hen zijn hartverscheurend.

“Mijn dochter werd verkracht terwijl ze in het leger zat”, zei een van de respondenten. “Ze namen haar mee naar het ziekenhuis waar een volledig mannelijke staf haar probeerde te overtuigen om de man een pauze te gunnen omdat het zijn leven zou ruïneren. Ze bleef volharden. Wilde zich niet terugtrekken. Een rondleiding in Irak. Nu lijdt ze aan PTSS.”.

“Ik heb de afgelopen 15 jaar bijna elke avond dezelfde nachtmerrie gehad,” zei een ander.

Tweet na tweet na tweet, mensen gebruikten de gelegenheid die het leger hen onbedoeld had gegeven om te beschrijven hoe zij of hun geliefde was opgegeten en uitgespuugd door een oorlogsmachine die nooit om hen gaf. Dit artikel bestaat alleen om een paar van de dingen te documenteren die in die ruimte zijn geplaatst, deels om te helpen het publieke bewustzijn te verspreiden en deels voor het geval dat de draad wordt verwijderd in het belang van de “nationale veiligheid”. Hier is een steekproef in willekeurige volgorde:

U.S. Army on Twitter

How has serving impacted you?

“Iemand van wie ik hield, kwam direct van de middelbare school, ook al smeekte ik hem dat niet te doen. Enkele maanden na zijn inzet kwamen we weer bij elkaar. Op een avond vertelde hij me dat hij van me hield en zichzelf vervolgens in het hoofd schoot. Als je op kinderen gaat jagen voor imperialisme, behandel dan tenminste hun PTSS.”.

~

“Nadat ik van overzee terugkwam, kon ik niet in grote menigten komen zonder een paar biertjes in me. Ik heb zenuwschade aan mijn rechteroor dat ik, omdat ik niet zwak wilde zijn nadat ik terugkwam, tegen de VA rep heb gelogen. Mijn vader werd blootgesteld aan een agent sinaasappel die zijn longen, hart, lever en alvleesklier vernielde en hem uiteindelijk vijf jaar geleden doodde. Hij was 49 jaar oud, blootgesteld op een post, niet in Vietnam, en zal mijn dochter mijn neefje nooit ontmoeten. Ik drink nog steeds te veel en ik menigten zijn de meeste dagen ok, maar ik moet ‘s nachts boodschappen doen en ik kan niet op werkdagen werken, want er is te veel p.p.p.”.

~

“De vader van mijn beste vriend toen ik op de middelbare school zat, had in het leger gediend. Hij worstelde 30 jaar lang met onbehandelde PTSS en ernstige depressie, en heeft het zijn familie nooit verteld. Kerstavond 2010 ging hij naar hun schuur om de cadeautjes te pakken en zichzelf in het hoofd te schieten. Dat was de eerste begrafenis waar ik aanwezig was en waar mij de doodsoorzaak en de redenen daarvoor werden verteld. Ik ging naar huis van de dienst, vroeg wat rond en ontdekte dat de meeste begrafenissen die ik eerder heb bijgewoond, veroorzaakt werden door onbehandelde gezondheidsklachten van het dienen van de dienst”.

~

“Mijn vader werd opgeroepen voor de oorlog en werd blootgesteld aan agent Orange. Ik ben geboren met meerdere fysieke/neurologische handicaps die terug te koppelen zijn aan die chemische stof. En mijn vader werd een alcoholist met ptss en een kant van bipolaire stoornis.

~

“Ik ontmoette een kerel genaamd Christian die in Irak diende. hij was cool, had zijn eigen plekje met een paal in de woonkamer. hij had altijd verlichte feestjes. mijn beste vriend begon toen met hem uit te gaan, dus we gingen een weekendje met hem uit bij zijn wieg. na een feestje, 6 uur ‘s ochtends, haalde hij zijn laptop tevoorschijn. hij begon ons wat foto’s te laten zien van zijn tijd in het leger. foto’s met een stelletje kerels. lachend, lachend. het was cool. Ik was dronken en het kon me niet schelen. hij begon ons foto’s te laten zien van een paar kleine kinderen. na een tijdje werden zijn ogen helemaal donker. ik was als een man, kerel is high af. hij legde ons heel kalm uit dat al die kinderen dood waren ‘maar dat was wat oorlog was. dode kinderen en niets anders dan een militaire korting’. christelijke vermoordde zichzelf 2 maanden later.”.

~

“Ik heb niet gediend, maar mijn vader wel. In Vietnam. Het doodde hem uiteindelijk, langzaam, over een paar decennia. Toen de artsen probeerden een pacemaker te plaatsen om zijn leven misschien een paar jaar te verlengen, waren zijn organen zo geneukt door de Agent Orange, dat ze op de tast uit elkaar vielen. Hij stierf toen ik tien was. Hij heeft me nooit zien afstuderen op de middelbare school. Hij zag me nooit mijn eerste baan krijgen of mijn eerste auto kopen. Hij was er niet bij. Maar hey! Jullie hebben eindelijk 30.000 betaald nadat een andere dierenarts de VA naar het Hooggerechtshof had gebracht, dus. Weet je. Het was cool voor hem.”

~

“Chronische pijn met 0% arbeidsongeschiktheid (ondanks medische ontslag), dus geen voordelen, en woede die ik aankan door vuistgevechten met vreemden te kiezen.”

~

“Mijn ouders dienden allebei in het Amerikaanse leger en wat ze kregen was PTSS voor hen beiden, samen met angstkwesties. Wanneer we in het openbaar uitgaan en ergens gaan zitten waar mijn vader zijn rug tegen de muur moet hebben om een zekere mate van troost te voelen dat niemand hem zal besluipen en vermoorden en achter een van hen zal lopen zonder aan te kondigen dat je er bent, is de kans het grootst dat je ofwel een klap in het gezicht krijgt of zal stikken”.

~

“Veel van mijn vrienden hebben gediend. Allen gebruiken zware antidepressiva/angstmedicijnen, kunnen niet door 4 juli of de NYE komen en hebben allemaal te maken gehad met zware drugsmisbruikproblemen voor en na het ontslag. En dat is op de top van een kreupele linkerhand, verpletterde wervel en GSW’s.”.

~

“Mijn getalenteerde en jonge broer verliet een gebroken en gehandicapte man die nauwelijks het huis verlaat. Mijn moeder hypervigilant & doodsbang achtergelaten door de hoeveelheid seksuele aanranding & verkrachting die door CO’s werd bedekt en gecontroleerd. Vriend sloot zich aan bij recht uit als HS, de kogel verlamde hem verlamde hals neer als HS,”.

~

“Mijn neef ging twee keer ten strijde en kwam terug met een drugsverslaving die hem doodde. Mijn andere neef kon nooit op tijd betaald worden en toen hij vertrok, probeerden ze zijn loon in te houden.

~

“Het heeft me een gebroken ruggengraat, TBI, bestrijding van PTSS, blootstelling aan brandwonden, en een gebroken lichaam zonder hoop op verbetering. Zelfs niet medisch gepensioneerd voor een gebroken ruggengraat. WTF.”

~

“Jullie hebben mijn vader vermoord door na meerdere tours niet de juiste behandeling te geven.”

~

“Iedereen die ik ken kreeg gratis PTSS en chemische blootstelling en een lange betrokkenheid bij hun inspanningen om de VS te laten betalen voor collegegeld. Verschillende levens zijn geruïneerd. Niemand kwam er beter uit. Godzijdank kreeg mijn recruiter een DUI op zijn weg om mij te krijgen, anders zou ik nu dood of erger zijn.”.

~

“Ik heb een ptssss en word ‘s nachts nog steeds huilend wakker. Heb ook een verknoeid been dat ik waarschijnlijk de rest van mijn leven te maken zal krijgen met de rest van mijn leven. Depressie. Woede problemen.”

~

“Mijn grootvader kwam terug uit Vietnam met ernstige PTSS, probeerde het te verdrinken in alcohol, sloeg mijn vader zo erg en zo vaak dat hij nog steeds terugdeinst toen hij 50 jaar later werd aangeraakt. En ik ben opgegroeid met een vader die emotioneel getekend was en daardoor PTSS-problemen had. Goede tijden”.

~

“Hmmm. Eens kijken. Ik verloor vrienden, heb 38 inch littekens, PTSS en een ruige arm en hand die niet werken.”.

~

“mijn opa heeft in Vietnam gediend vanaf zijn 18-25e jaar. hij is nu 70 jaar oud en elke nacht heeft hij nog steeds nachtmerries waarin hij opstaat en aan de gordijnen trekt of op de muren bonkt en schreeuwt om iemand die hem wil helpen. hij weigert over zijn tijd te praten en als je hem iets over de oorlog vertelt, wordt zijn gezicht wit en heeft hij een paniekaanval. hij huilt bijna elke dag en nacht en moest 10 jaar in een psychiatrische inrichting doorbrengen voor zelfmoordideideideideidegedachten van wat hij daar zag.

~

“Mijn beste vriend kwam direct na de middelbare school bij het leger omdat zijn familie arm was en hij een opleiding wilde volgen. Hij diende zijn tijd & dan wat. Net toen hij klaar was om met pensioen te gaan werd hij naar Irak gestuurd. Jullie stuurden hem terug in een doos. Het vernietigde zijn kinderen.”

~

“Nou, mijn vader werd uitgezonden naar Irak en kwam terug met een heel ander persoon. Kon niet eens hetzelfde werk doen als 20 jaar daarvoor vanwege zijn angst en PTSS. Hij had nachtmerries, werd gemakkelijk gewelddadig en heeft een vreselijke depressie. Maar het leger heeft hem net pillen gegeven, nu is hij 100% gehandicapt en gebruikt hij een heleboel medicijnen. Hij heeft elke nacht nachtmerries, loopt nauwelijks in huis te slapen en controleert elke kamer om er zeker van te zijn dat iedereen veilig is. Hij heeft meerdere vrienden gehad die zelfmoord pleegden.”

~

“Vader is een gehandicapte Vietnam-veteraan die thuiskwam met ernstige PTSS en woedend alcoholisme. VA heeft hem door de jaren heen voortdurend genegeerd en zijn medische behoeften genegeerd en hij krijgt weinig compensatie voor alles wat hij heeft meegemaakt. Heel erg bedankt!”!

~

“Ik was #USNavy, mijn man was #USArmy, hij diende in Bosnië en Irak en die aardige, verlegen, grappige man was weg, vervangen door een teruggetrokken, boze man…hij pleegde zelfmoord een paar jaar later….als ik bedankt wordt voor mijn dienst, knik ik gewoon.”.

~

“Ik ben permanent gehandicapt omdat ik getraind ben door hevige pijn nadat ik uit de kliniek werd afgewezen voor ‘malingering’. Het bleek dat mijn bekken was gebarsten en dat ik uiteindelijk een heupoperatie moest ondergaan toen ik 20 jaar oud was.

~

“Mijn broer ging als vrij normaal persoon het leger in, werd een Ranger (Ft. Ord) en kwam uit een sociopaat. Hij bracht de eerste 3 weken thuis door in zijn kamer in het donker en kwam er alleen ‘s nachts uit toen hij dacht dat we sliepen. Hij begon gekke dingen te doen. Ik heb hem niet meer gezien sinds 1993.”.

~

“Onlangs bezocht de begrafenis voor een westpunt met een 4 jaar oude en een 7 jaar oude dochter omdat hij zijn gezicht eraf blies om aan zijn ptss te ontsnappen maar dat is niets nieuws.”.

~

“Ik ken niemand in mijn familie die geen last heeft van ptsssss als gevolg van het dienen. Men wordt er ziek van afgetekend en denkt dat geweld oké is. Een andere (marine) veranderde in een psychopaat en dacht dat huiselijk geweld het antwoord was op het negeren van zijn bevelen door zijn vrouw”.

~

“Mijn vader diende tijdens de vietnam, maar nadat hij goede vrienden verloor en getuige was van de moord op onschuldigen door de V.S., weigerde hij zich te herplaatsen. Sindsdien heeft hij last van PTSS. Het moedigste wat hij in het leger deed, was weigeren om nog langer te vechten, en daar ben ik zo trots op”.

~

“Mijn beste vriend van de middelbare school werd zijn geestelijke gezondheidszorg ontzegd en gedwongen terug te keren naar een derde tournee in Irak, ondanks het feit dat hij zo’n diep trauma had dat hij nauwelijks kon functioneren. Hij nam een handvol slaappillen en schoot zichzelf twee weken voor zijn inzet in het hoofd”.

~

“Slechte rug, heupen en knieën…. Gebrek aan vertrouwen, vooral als het gaat om seksuele intimidatie. Onthechting, uit angst om vrienden te verliezen. Gemiste verjaardagen, bruiloften, diploma’s en begrafenissen. Ik krijg een speciale kentekenplaat tho.”

~

“Mijn zoon stierf 10 maanden geleden. Hij deed 3 overzeese reizen. Hij kwam terug met een ernstige geestesziekte.”

~

“Ik ben er nog steeds in en ik heb constante pijn en ze adviseerden een ruggenmerg fusie toen ik 19 was. Jullie willen ook niet mijn ERB updaten, dus ik kan de educatieve voordelen waarvoor ik mezelf in de war heb gebracht, niet gebruiken.

~

“Mijn vader heeft twee keer in het Midden-Oosten gediend en zijn persoonlijkheidsverandering heeft mijn familie voor altijd beïnvloed. VA ‘counseling’ heeft een sessie limiet en stuurt je niet naar echte psychologen. Militaire dienst creëert een geestelijke-gezondheidsepidemie, waar het dan niet meer mee om te gaan is,”.

~

“Mijn beste jeugdvriendin verloor zijn verstand na zijn tijd bij de mariniers en nu woont hij in een kast in het huis van zijn moeder en kan hij nauwelijks een gesprek met iemand voeren. Hij rookt alleen wiet en drinkt alleen hoestsiroop die hij steelt omdat hij geen baan kan houden”.

~

“Na terugkomst uit Afghanistan……Feitelijk wil ik er niet eens over praten. Gewoon knw dat mijn PTSS, slechte rug, hoofdpijn, chronische pijn, kniepijn en andere dingen wensen dat ik dat contract NOOIT getekend zou hebben. Het was de pijn die ik de rest van mijn leven NIET waard.”

~

“Mijn neef diende en kwam terug om alleen maar gediagnosticeerd te worden met schizofrenie en ptss. Er waren nachten dat hij zich in de badkamer opsloot en in de hoek bleef omdat hij lichamen in het bad zag liggen. Terwijl hij over de snelweg reed, had hij nog een andere episode en reed zichzelf in een betonnen barrière, terwijl hij zijn Jeep in vlammen opslokt en levend verbrandde. Mijn vader diende ook en zou nooit één keer spreken over wat hij gezien had en moest doen. Hij zei dat het niet iets is waar iemand ooit trots op zou moeten zijn”.

~

“Ik werd seksueel misbruikt door een dienstlid op mijn zeventiende toen ik mijn zus op haar basis bezocht, en vervolgens opnieuw op mijn achttiende. Mijn vriendin raakte verslaafd aan K2 en stierf nadat de kluis hem had afgewezen voor geestelijke gezondheidszorg. Een andere vriendin die diende werd seksueel uitgebuit door haar collega en ze kreeg er de schuld van”.

~

“Ik heb tien jaar in het leger doorgebracht…. Ik heb 15 dagen gewerkt om ervoor te zorgen dat mijn troepen werden opgevangen. In ruil voor mijn harde werk werd ik beloond met drie militaire leden die me verkrachtte. Ik ben nooit gepromoveerd tot een rang die een verschil maakte. En ik heb een poging tot zelfmoord. Krijg de klere!”

~

“Ik kwam er eigenlijk niet aan toe om te dienen omdat ik seksueel werd aangevallen door drie van mijn klasgenoten tijdens een militaire academievoorbereidingsprogramma. Ze gingen naar de academies en zijn nog steeds actieve dienstdoende officieren. Ik ben uit het programma gevlamd en heb PTSS.”.

~

“Mijn vader’s succesvolle militaire carrière leerde hem dat hij geweld mag gebruiken om mensen te laten doen wat hij wil, omdat Amerika hem die macht heeft gegeven.

~

“Terwijl ik bezig was met het inlijsten van ‘soliders and families first’ (lol) propagandaposters, ging mijn beste vriend naar ‘Iraqistan’ maar hij kwam niet terug. Hij kwam zeker levend terug, maar hij was niet langer de leuke, zorgeloze, vrolijke en vrolijke persoon die hij eerder was geweest”.

~

“Mijn man is verlamd en kan nu driekwart van zijn lichaam niet meer onder controle houden. Ik, ik heb PTSS, een angststoornis, twee verknoeide knieën, depressie, een slechte rug, oorsuizen en chronische slapeloosheid. Ik wou dat ze allebei nooit gediend hadden”.

~

“Dit is een van de meest hartverscheurende draden die ik ooit heb gelezen.”

~

“Het spijt me zo erg. De manier waarop we onze dienstplichtigen in de steek laten, doet pijn in mijn hart. Mijn grootvader diende in de Koreaanse oorlog en had nachtmerries tot zijn dood op 91-jarige leeftijd. We moeten het beter doen”.

~

“Mijn legerverhaal is dat toen ik op de middelbare school zat, de rekruteerders er ALLE tijd bij de lunch, clubs, enz. waren – gericht op de arme kinderen op school. Ik begreep het niet tot nu toe. Je kauwt op mensen die thuis niets hebben en spuugt ze uit”.

~

“Ik dacht eraan om me in te schrijven tot ik deze draad zag. Hard pass.”

~

“Ik hoop dat het leger genoeg lef heeft om deze te lezen en te beseffen hoe slecht onze dienaren worden behandeld. Dank u en God zegene u allen in deze draad, en uw dierbaren die ook lijden”.

~

Er zijn er nog  veel, veel meer .

Dit is een gedicht dat ik een tijdje geleden schreef met de titel “Naughty Little Boys”:

De moeder van die kleine jongen zal zo van streek zijn. 
Hij heeft zijn haar niet gekamd 
en zijn kleren zijn smerig. 
En wat is hij gedaan en gedaan met zijn benen? 
Waar zijn je benen, kleine jongen? 
Je kunt ze beter gaan zoeken voordat ze je zien. 
Die benen zijn erg belangrijk voor haar.

Ze stuurden de kleine jongens de lucht in 
en over de oceaan om soldaten te gaan spelen. 
Ze gaven speelgoedwapens 
vol met speelgoedkogels, 
en ze schreeuwden speelgoedschreeuwen 
en bloedden speelgoedbloed af, 
huilden stuk speelgoed tranen 
en hadden speelgoednachtmerries 
en riepen om hun moeders 
in de woestijn.

De man op de tv blijft ze helden noemen. 
Noem ze niet zo, tv-man, 
je moedigt ze alleen maar aan. 
Dit zijn kleine jongens, 
en ze zijn erg ondeugend. 
Ze maken zich zorgen over hun zieke moeder 
en het is tijd dat ze naar huis gaan.

Vind je benen, kleine jongen, 
en ga bij je moeder zijn. 
Vind ook je handen en je gezicht; 
ze zal die ook missen. 
Zoek je geest en breng het terug 
van die donkere, enge plek. 
Je bent er niet meer. 
Je bent thuis. 
Stop met schreeuwende speelgoedschreeuwen 
en huilende speelgoedtranen 
en ga tegen je moeder zeggen dat je een nare droom hebt gehad

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.