islam

Ik weet niet, die drie ringen in je neus hadden je leven tot een nachtmerrie in je eigen moslimgemeenschap moeten maken.Dat is toch haram! Maar ik dwaal af. Kijk hoe de BBC van de Islam toegeeft om nog een andere islamitische huilebalk te verwennen tijdens haar reis naar ‘eeuwig slachtofferschap’.

BBC “Ga alsjeblieft niet vandaag van huis weg. Tenzij je het echt moet doen. ‘Mijn vader belt me ​​van het werk om me eraan te herinneren dat ik veilig moet blijven. Hij heeft de afgelopen twee dagen dezelfde oproep gedaan nadat een schutter het vuur op twee Nieuw-Zeelandse moskeeën opende tijdens vrijdaggebeden.  Op die vreselijke dag in maart zat ik thuis in mijn studentenhuis in Nottingham, vecht tegen tranen en keek op sociale media terwijl het dodental gestaag toenam. (Stel je voor hoe Amerikanen zich na 9/11 voelden telkens ze een moslim op straat zagen)
Het klinkt misschien alsof mijn vader een beetje overbezorgd is – ik ben tenslotte 23 – maar hij weet dat in het kielzog van zo’n vreselijke aanval, met spanningen en angsten die hoog oplopen, dat ik, een jonge moslim met een hijab, kon gemakkelijk geconfronteerd met misbruik of erger. (Daar is een oplossing voor. Neem die doek van je hoofd en je zult niet opvallen in de menigte)
Hij belde me dezelfde oproep in de zomer van 2017, na de moskee-aanval in Finsbury Park waarbij één persoon werd gedood en negen anderen gewond.  En opnieuw na twee andere terreuraanvallen die die zomer gebeurde op  Westminster  en  London Bridges.  Helaas lijkt het er niet toe te doen of moslims de slachtoffers zijn of de daders van een aanval – we kunnen ons nog steeds als gemakkelijke doelen voelen. (Ik zal je Finsbury Park-moskeeaanval matchen met de islamitische terroristische aanslag waarbij 49 mensen om het leven kwamen en 53 gewond raakten in de Pulse Night Club in Florida of de San Bernardino Moslimschietaanval waarbij 14 mensen werden gedood en 22 van zijn medewerkers ernstig gewond raakten)
Dit was het geval na de moskeeaanval in Nieuw-Zeeland. De week na de schietpartij op de Christchurch die 50 doden en 50 gewonden verwondde, ontving Tell Mama, een groep die anti-islamitische aanvallen vastlegde, meer dan het dubbele aantal hate crime-meldingen dan gemiddeld in een gemiddelde week, volgens cijfers aan de Guardian.   (Welnu, 50 dode moslims komen niet in de buurt van de 290 dode christenen van een reeks moslimterroristische aanslagen in Sri Lanka, maar we zien christenen niet zeiken op internet over hoe bedreigd ze zijn) 

islam

Hetzelfde gebeurde in de nasleep van de terroristische aanval Westminster en London Bridge (MUSLIM)  in 2017. En in Greater Manchester, datzelfde jaar, na de (MUSLIM)terreuraanval die specifiek gericht was op vrouwen en kinderen tijdens een concert in Ariana Grande – rapporten van de anti-islamitische haatmisdaad steeg opnieuw met meer dan 500%,  volgens officiële politiefiguren, waaronder online haatmisdrijven. (Voor Britse moslims, omvatten online haatmisdrijven iemand die hen een raghead noemt)
Hoewel het aantal gemelde incidenten sinds die aanvallen is afgenomen, heeft het over het algemeen het gevoel dat islamofobie de afgelopen twintig jaar is verslechterd. Alleen al in 2018 steeg de religieuze haatmisdrijfij volgens cijfers van de regering met 40% in het VK, met meer dan de helft gericht tegen moslims. (Maar dat komt nog steeds niet dicht in de buurt van het aantal anti-Joodse haatmisdaden in het VK, maar de BBC doet geen jammerlijk stuk voor Joden)
Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het horen van die statistieken me niet bang heeft gemaakt, maar tegenwoordig weiger ik me weg te verstoppen. Voor mij betekent moslim zijn minder om een ​​culturele identiteit en meer om onbevreesd te zijn tegenover haat. (Met andere woorden, ik wil graag mijn religie in het gezicht van alle niet-moslims gooien om te laten zien hoe superieur ik denk dat ik ben door  een hijaab in het openbaar te dragen ) Dus deze keer vertelde ik papa enkele witte leugens en droeg mijn leven als normaal: klassen bijwonen, betrokken zijn bij studentenpolitiek (ik ben de BME-officier van mijn Student Union) en koffie drinken met vrienden. (Goed, papa moet nu al je zeuren beu zijn)
Britse moslimadvocaat, Anjem Choudary, die liever leeft van welzijn dan van praktijkrecht
In de dagen na de aanval organiseerde ik een wake voor 60 mensen in Nottingham. Ik wilde moslims een ruimte geven waar we ons konden verbinden met de schuld die we allemaal voelden als overlevenden, treurden om degenen die stierven en omgaan met de onderdrukte angst in ons dat het misschien onze volgende moskee zou zijn. Het kan onze familie zijn. En we zijn machteloos om het te stoppen. (Goed voor jou, een veilige plek voor moslims.) In de tussentijd zullen moslims overal in Europa kerken en synagogen in brand steken en / of vernielen
Omgaan met angst is niets nieuws voor mij. Ik ben opgegroeid in Oost-Londen – in een gebied dat overwegend arbeidersklasse moslim is. (“Werkende klasse?” Bedoel je de 25 of 30% van de moslims die niet op bijstand leven?) Hoewel er veel moskeeën en halal eten waren in lokale supermarkten, heb ik nog steeds mijn jeugd en tienerjaren in de schaduw doorgebracht van anti-moslimgeweld. (Die u nog nooit meegemaakt jezelf, hè?  Niet  eens een hijab grab, zou ik wed)) 
Ik was net begonnen met het basisonderwijs toen de terroristische aanslagen van  9/11 (MOSLIM) plaatsvonden. Ik was nog maar vijf, maar ik kan me herinneren dat ik namen op de speelplaats kreeg en dat ik me opeens niet veilig voelde. Vier jaar later vond de 7/7 (MOSLIM terroristische) aanval dit keer plaats in Londen, mijn geboortestad. Ik herinner me dat ik me zo geschrokken en bang voelde dat zoiets zo dicht bij huis kon gebeuren. Daarna veranderde alles. (Ewwww, je hebt namen gekregen terwijl duizenden Amerikanen en Britten naar begrafenissen gingen)

Pestkoppen op school begonnen me ‘Bin Laden’ of ‘terrorist’ te noemen en ze beperkten hun aanvallen niet tot gewoon verbaal geweld. Soms werd ik overgelaten om naar huis te gaan met mijn ouders, waarbij mijn lichamelijke letsels duidelijk zichtbaar waren. Een paar keer werden de aanvallen erg slecht en belandde ik in het ziekenhuis. Ik bleef maar denken dat als ik de beschimpingen negeerde, ze zouden verdwijnen, maar dat gebeurde niet.  (In het ziekenhuis waarvoor? Uw gekwetste gevoelens?)
De impact is bij mij gebleven – tot op de dag van vandaag, als ik misbruik ervaar, is mijn eerste reactie: “Wat heb ik gedaan om dit te verdienen? Wat heb ik gedaan? Het moet een fout zijn. ” (Nou, dat is het eerste juiste wat je hebt gezegd. Het IS jouw fout vanwege de haatgevulde, gewelddadige ideologie  die je onderschrijft en die je vertelt om de islam te dwingen over de rest van de wereld)
Tegen de tijd dat ik op de middelbare school kwam, op mijn elfde, had ik een eetstoornis ontwikkeld. Ik heb nog steeds moeite met depressie en andere psychische problemen. (Dat is een veel voorkomend symptoom van ongebreidelde islamitische inteelt) . Het pesten maakte van het naar school gaan een nachtmerrie. Ik worstelde om vrienden te maken en hield me stil in lessen. Ik was te bang om ergens een mening over te geven(Awwww, je zou kunnen zijn gegaan naar een van je islamitische scholen waarvan er genoeg zijn in het VK)

Destijds was alles wat ik wilde gezien als “Brits” en behandeld als alle andere niet-moslimkinderen in mijn klas. Maar dat werd mij ontzegd. Ik kreeg keer op keer te horen dat ik “niet Brits was”, dat ik een “terrorist” was en erger. Op de een of andere manier was ik verantwoordelijk voor de acties van moorddadige extremisten die beweerden mijn religie te delen. (Je zult NOOIT als Britten worden gezien omdat je jezelf in de eerste plaats moslim vindt, wat de manier is waarop je mensen willen dat het is)
In Nottingham naar Universiteit gaan was een enorme cultuurschok voor mij, omdat ik ben opgegroeid in een overwegend moslimgemeenschap in Oost-Londen. Ik ben vaak de enige moslim in de klas. Thuis is de aanblik van een moslim met een hijab veel vaker voor. Bij uni heb ik mensen uit plattelandsgebieden ontmoet die alleen hijab-dragers op televisie of in de krant hebben gezien. (Ja, als je naar freaks kijkt zoals jij, zal dat voor hen eng zijn)
Ik ben de tel kwijt van het aantal keren dat ik dat moest uitleggen. Ja, ik draag de hijab niet. En nee, ik ben niet onderdrukt. Ik heb het geluk gehad om niet op de campus te worden aangevallen omdat ik hem heb gedragen, maar ik ken wel meisjes die het hun hebben laten afleggen. (Nee, dat doe je niet.) Je draagt ​​de hijab omdat moslimmannen verwachten dat je het draagt ​​en het is de reden waarom moslimvrouwen begonnen om het te dragen in de eerste plaats)

Toen ik voor het eerst bij uni begon, wilde ik een nieuw hoofdstuk in mijn leven beginnen, weg van de pestkoppen en beschimpingen. En om je vrij te voelen van de angst om anders te zijn. Dus een paar jaar droeg ik mijn hijab meer als een tulband, om het minder voor de hand te houden en meer op een modeaccessoire te lijken. (En je hebt niemand voor de gek gehouden, net als de Amerikaanse Congressmuslim Ilhan Omar droeg het als een tulband om haar minder moslim te laten lijken terwijl ze campagne voerde)
In het begin was ik bang dat ik misschien niet zo ver van huis zou kunnen omgaan en dat dezelfde gevoelens van niet veilig zijn of ergens bij horen weer zou opduiken. Gelukkig heb ik nu een sterk netwerk voor ondersteuning en vriendschap ontwikkeld. Ik heb ook zes maanden in Maleisië gestudeerd, een ervaring waar ik misschien schrik van had toen ik jonger was. (WOW, je bent helemaal naar het buitenland gegaan om te studeren in een MOSLIM-land.) Wat ben je dapper?
Vandaag heb ik meer zelfvertrouwen en heb ik mijn stem gevonden door middel van studentenpolitiek. Ik worstel nog steeds met mijn geestelijke gezondheid en de littekens van het trauma dat ik op zo’n jonge leeftijd heb meegemaakt zullen mij nooit verlaten. (Wat kan je verwachten? Islam is een psychische stoornis)
Ik ben onlangs teruggekeerd om mijn hijab op de traditionele manier te dragen, zoals ik deed toen ik op school zat. Voor mij is het een symbool van mijn identiteit als moslim terug te eisen en tegenwoordig draag ik het met trots. Zelfs in het aangezicht van haat. (Natuurlijk, dat deed je. Omdat je gewoon niet kunt weerstaan ​​je religie in de ogen van mensen te gooien die alles verafschuwen waar het voor staat)

islam

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.